Kipaş, hammadde kullanımını yüzde 100 sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor
Tekstil sektöründe global markalara üretim yapan Kipaş, bugün itibarıyla üretiminin yüzde 60’ını sürdürülebilir kaynaklarla yapıyor. Şirket 2025 yılında bu oranı yüzde 100’e çıkarmayı hedefliyor.

Ali ESKALEN
KAHRAMANMARAŞ – Döşemelik, deco, gömleklik, spor ve günlük giyim kumaşları, denim, teknik tekstiller gibi geniş ürün yelpazesiyle gloabl markaların tedarikçisi olan Kipaş, yıllık 80 milyon metre kumaş ve günlük 330 ton iplik üretimi yapıyor. 450 milyon doları aşan cirosu olan şirket, 6 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Kipaş’ın yeni dönemde odaklandığı konu ise sürdürülebilir üretim.
Çevre dostu üretim yöntemleri ve geri dönüşümde son teknolojiler ile atık ve kirlilikle mücadele ettiklerini söyleyen Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit Gümüşer, “Moda endüstrisinde olumlu bir etki yaratmakta kararlıyız. Bugün itibariyle üretimin yüzde 60’ını sürdürülebilir kaynaklarla yapıyoruz. 2025 yılında yüzde 100 sürdürülebilir kaynaklarla üretim hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
Geleceğe dönük bir moda endüstrisi oluşturmaya yardımcı olmak için üretimde kaynak kullanımını azaltmak istediklerini aktaran Gümüşer, “Yeniden kullanma ve geri dönüştürme stratejisi ile endüstriyel atık miktarını azaltıyoruz. Sürdürülebilir bir tekstil üretimi için birçok hammadde üretici ve moda markası ile işbirliğine imza atıyoruz. Bununla birlikte tekstil üretiminin döngüsel hale gelebilmesi için dünyanın önde gelen vakıflarından Ellen MacArthur’un Jeans Redesign projesine katılan ilk Türk kumaş üreticisi olduk” dedi.
“Sürdürülebilirlik çalışmalarını Innocence çatısı altında topladık”
KAYNAK : Dünya Gazetesi