FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Holdingleşen Vodafone’dan yeni şirketler de gelecek

KOBİ’lerin dijitalleşmesi için TOBB ile bir çalışma başlatan Vodafone Türkiye’nin CEO’su Engin Aksoy, “Vodafone Holding AŞ’yi kurduk. Dijital üzerinden verilen tüm hizmetleri sağlamak istiyoruz. Sigorta şirketimizi kurduk. Finansman şirketi de kuracağız. Belki e-ticaret şirketi de kurarız. Bu da bizim dijitalleşme hikayemiz” diyor.

Holdingleşen Vodafone’dan yeni şirketler de gelecek

HANDAN SEMA CEYLAN

Türkiye’de Vodafone’lu sayısı 24.6 milyon. Pandeminin hızlandırdığı dijitalleşme ile birlikte artık Vodafone hem bireysel hem kurumsal pek çok iş yeni nesil uygulamayı hayata geçiriyor. Vodafone’un mart başında göreve başlayan CEO’su Engin Aksoy, yeni nesil telekom şirketi olma hedefleri doğrultusunda 4 ana başlık altında 10 şirketleri olduğunu söylüyor.

Tam 13 yıldır Vodafone’da çeşitli kademelerde çalışan Engin Aksoy, şirketi geleceğe taşıyacak ajandasını DÜNYA’ya anlattı. Aksoy, “Müşteri artık dijital kanallarda, biz de internet üzerinden sağlanabilecek tüm hizmetleri onlara sağlamak istiyoruz. Bu amaçla da Vodafone Holding AŞ altında yapılanıyoruz. 4 dikey alanımız var. Altında da 10 şirket kurduk. Bu şirketler kendi alanlarında önemli bir oyuncu olacak” şeklinde konuşuyor.

“Kendimizi de tamamen yeni nesil bir telekom şirketi haline dönüştürmek istiyoruz. 2025’e kadar Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olmayı hedefliyoruz. Ajandamın en önemli maddesi bu” diyen Aksoy, “Mesela Vodafone Sigorta şirketimizi kurduk. Buradan müşterilerimize kişiselleştirilmiş sigorta sunacağız. Şu anda acenta olarak faaliyet gösteriyoruz. Yakında onun da ötesine geçerek sigorta şirketi olacağız. Vodafone e-Para şirketini kurduk. 12 yaşından büyük müşterimiz olsun olmasın, dijital ödeme sistemleri aracılığıyla bir finansal kimlik kazandıracağız. Bir finansman şirketi kurma aşamasındayız. E-ticaret şirketi kurabiliriz. Bu da bizim dijitalleşme hikayemiz” açıklamalarını yapıyor.

Fiberdeki her yüzde 10’luk artış GSYİH’yi yüzde 1 büyütüyor

Araştırmaların pandeminin dijitalleşmeyi 6 yıl öne çektiğini gösterdiğini aktaran Aksoy, yaptıkları ölçüme göre Türkiye’nin dijitalleşme endeksinin bu dönemde 51’lerden 73’lere çıktığını kaydediyor. Aksoy, şunları söylüyor: “Bu da dijitalleşmenin küçük işletmelere yayıldığını gösteriyor. Ama daha gidecek çok yolumuz var. Hem altyapı olarak hem de mantık olarak. 5G teknolojisi neden önemli, çünkü elektronik haberleşme tüm sektörleri yatay kesen bir alan. Biz aslında iletişim hizmetleri sağlayıcıları olarak pek çok sektörün gelişmesine olanak sağlıyoruz. Altyapı yatırımlarının 19 sektör üzerinde olumlu etkisi var. Yazılım, donanım, inşaat, perakende ve imalata kadar birçok sektörde istihdamı artırıyor. Fiber altyapı yaygınlığındaki yüzde 10’luk artış, GSYİH’de yüzde 1’lik artışı tetikliyor. Türkiye’deki fiber uzunluğu artış oranı yüzde 50 olsa bile, bu yatırım kaynaklı GSYİH büyümesinin 2023’te 44 milyar dolar olacağını hesaplıyoruz.”

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ