OYAK’tan Birleşik Ödeme’ye stratejik yatırım
Türkiye’nin önde gelen fintek şirketlerinden Birleşik Ödeme, OYAK Portföy Girişim Sermayesi Fonlar’ından yatırım aldı. Birleşik Ödeme, bu yatırımın desteğiyle unicorn olma hedefine güçlü bir şekilde ilerlemeyi ve yurt dışına açılmayı planlıyor.

Son yıllarda dünyada birçok ülkeden yatırım alan ve hızlı büyüme gösteren finans ve teknolojiyi bir araya getiren fintek sektörü, pandemiyle daha da önem kazandı.
Türkiye’de ilk elektronik para lisansı alan şirketlerinden biri olan ve geliştirdikleri farklı ürün ve finansal çözümlerle başarı bir büyüme grafiği çizen fintek servis platform sağlayıcısı (FaaS) olarak hizmet veren Birleşik Ödeme, OYAK Portföy Girişim Sermayesi Fonları’ndan yatırım aldı.
Yatırımın da etkisiyle Birleşik Ödeme, unicorn olma hedefine güçlü ir şekilde ilerlemeyi ve yurt dışına açılmayı planlıyor. Ayrıca Birleşik Ödeme, yapılan bu yatırım kapsamında OYAK Şirketleri’nin dijital finansallaşma alanındaki projelerinde de stratejik iş ortağı konumunda olacak. 2010 yılında kurulan Birleşik Ödeme, Fibabanka’nın yatırım kolu Finberg’ten de yatırım almıştı.
Yıllık en az iki kat büyümeyi hedefliyor
Verilen bilgiye göre, iş modeli olarak fintech servis platform sağlayıcı (FaaS) şirketi olarak hizmet veren Birleşik Ödeme, kurumlara; e-para dijital cüzdan, sanal veya fiziksel ön ödemeli kartlar, yurtiçi ve yurtdışı para transferi, online/offline tahsilat ve kiosk/akıllı kasa (PaySafe) çözümleri olarak 5 ana dikeyde çözüm önerileri sunuyor. Türkiye’nin önde gelen kurumlarına kanal ve ürün bazlı altyapısal çözüm önerileri sunan Birleşik Ödeme, böyece iş ortaklarının konvansiyonel maliyetlerini minimize ederken, mevcut verimliliklerini ve yeni gelir kalemlerini maksimum seviyede artırmalarını sağlıyor. Uluslararası para transferi alanında yüzde 300 büyüyen Birleşik Ödeme, 2020 yılında toplam işlem hacmini 6 milyar TL’ye ve son kullanıcı sayısını ise 3.5 milyon tekil kişiye ulaştırdı. Her yıl ortalamada minimum iki kat büyümeyi planlayan Birleşik Ödeme, Türkiye’de 2021 sonunda işlem hacmini en az 20 milyar TL’ye, kullanıcı sayısını da 16 milyona çıkarmayı hedefliyor.
KAYNAK : Dünya Gazetesi